Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@17:28:12 GMT

استاد ذبیح الله زرندی درگذشت

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۰۹۳۱

استاد ذبیح الله زرندی درگذشت

به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، ذبیح الله زرندی در سال ۱۳۱۰ شمسی در یک خانواده کشاورز در روستای بیلقان کرج متولد شد، تحصیلات را به ترتیب در مکتب خانه میرزاعلی لطفی کرج، دبستان جنیدی، دبیرستان کشاورزی دانشکده کشاورزی کرج، دانش سرای عالی کشاورزی ساری سپری کرد.

وی به عنوان کارشناس در اداره آموزش روستایی شهرستان ورامین، مدیر مدرسه کشاورزی مامازن ورامین، مدیر مدرسه کشاورزی گرمسار، دبیر دبیرستان دخترانه گرمسار، مدیر مدرسه کشاورزی عارف کرج به مردم خدمت کرد، سپس با رفتن به کشور آلمان مدت دوسال آموزش‌های لازم را در زمینه چغندرقند فرا گرفت و به کشور بازگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنده یاد زرندی در زمینه فرهنگی هنری گام‌های بزرگی برداشت تا آنجا که با موسسه تورین ایتالیا به مدت دوسال درخصوص کار فیلمسازی به فعالیت پرداخت.

بخشی از فعالیت این استاد در صدا وسیما در زمینه های سردبیری، مجری گری و نویسندگی در برنامه‌های فرهنک مردم، آواها ونواها، گلگشت، سپیدار، سنت‌ها و سیرت‌ها، زنگ تفریح، آداب و سنن، عصر جمعه با رادیو، از جمعه تا جمعه، گشت وگذار، دگه دوجه و شبی از شبها بود.

وی در سال‌های ۸۱، ۸۲، ۸۳ و ۸۴ به خاطر ایفای نقش در تهیه برنامه های فرهنگی و هنری، جوایز ارزنده جشنواره های مختلف صدا وسیمای جمهوری اسلامی را به خود اختصاص داد.

برنامه‌هایی همچون آداب و سنن، زنگ تفریح، کلاس کرجی گپ بزنیم، گشت و گذار، شبی از شب‌ها، دگه دوجه، چماچم، نقلک، شال اوزانک، قوشه، پرچین، خوان برکت، بگوتم بگوت، در کوچه‌های محرم و چندین برنامه دیگر را تاکنون از آنتن رادیو البرز از وی شنیده ایم.

این برنامه‌ها ضمن ارتباط با مردم کرج و استان البرز در تمامی جشنواره های معاونت صدا و جشنواره های بین المللی صدا و جشنواره شادیانه های مردم و امثال آن موفق به کسب جوایز در بخش‌های گوناگون شده است.

مردی آگاه و مطلع به فرهنگ البرز و کرج
زنده یاد زرندی سوای کسوت گویندگی در رادیو برفرهنگ کرج و البرز بسیار مسلط بود. وی چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار همشهری از فرهنگ البرز و کرج سخن گفته بود که در ادامه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید.

ذبیح‌الله زرندی گفته بود: کرج همین چند خیابانی نیست که از پنجره خانه هایمان می بینیم. کرج در میان دره‌های پرپیچ‌وخم البرز و در اطراف جاده چالوس قرار دارد. کرج از تونل کندوان شروع می شود و تا روستای مراد تپه در غرب اشتهارد ادامه دارد. این شهرستان از شمال به مازندران، از جنوب به شهریار و استان مرکزی، از غرب به ساوجبلاغ و الموت قزوین و از شرق به تهران می رسد؛ پس جمعیت کرج با این جغرافیا بالاست و تعداد مهاجران آن نسبت به استان های دیگر بیشتر است.

زرندی با بیان اینکه البرز آب و هوای متنوعی دارد افزود: با توجه به وسعت و تنوع اقلیمی این استان، کرج جزو مهاجرپذیر ترین شهرهای ایران است. مسئولان باید شرایطی را فراهم کنند تا مهاجران بدون حساب و کتاب وارد استان نشوند. باید حد و مرزها مهاجرپذیری مشخص شود تا روستاهای کرج با ساخت و سازهای بی رویه از بین نروند. وقتی مهاجر وارد استان می شود باید دید که آیا امکانات استان می تواند هم جوابگوی بومیان باشد و هم مهاجران؟

گوینده برنامه های محلی با گویش کرجی در رادیو البرز افزوده بود: چرا هر وقت می خواهیم از دروازه تمدن رد شویم گمان می‌کنیم که باید روستاها را از بین ببریم؟ تمدن به معنی گرفتن بیل از کشاورز نیست. تمدن به معنی ساختن ویلا در روستاها نیست؛ وقتی این اتفاق می افتد روستاییان با فروختن زمین های خود بیکار می شوند و به شهرها مهاجرت می کنند. بسیاری از روستاییان کرجی که تخصص آنها زنبورداری و پرورش گل بود مجبور به ترک روستاهایشان شدند و در شهرها به کارهایی روآوردند که تخصص آنها نبود.

فعالیت رادیو البرز
زرندی به فعالیت های رادیو البرز اشاره کرده و گفته بود: ما در رادیو البرز از روستاییان دعوت می‌کنیم تا درباره فرهنگ روستای خود صحبت کنند و به این ترتیب قفل سکوت و اسارت فرهنگ البرز می شکند. گزارشگرمان را هم به روستاها می فرستیم تا از آنها گزارش تهیه کند و به زبان محلی هم اجرا می کنیم تا کمکی به حفظ فرهنگ بومی خود کرده باشیم.

آیین عروسی در واریان
این گوینده رادیو در بخش دیگری از سخنانش به آیین عروسی در روستای واریان اشاره و اظهار کرده بود: روستای واریان از روستاهای مسیر کرج به چالوس در استان البرزاست. روستایی که در سرما و گرما بار سد امیر کبیر را به دوش می کشد. این روستا مردمی دارد که پایبند به رسم هایشان هستند. یکی از این رسم ها که هنوز مثل گذشته در این روستا انجام می شود، عروسی است. مردم روستا معتقدند که عروس با لباس سفید به خانه بخت می رود و با کفن بر می گردد که این پیوند زناشویی مستحکم واقعا دراین روستا وجود دارد، زیرا دختر و پسری که با هم زندگی را شروع می کنند از قبل همدیگر و خانواده هایشان را کامل می شناسند و از روی هوس همدیگر را انتخاب نمی کنند.

زرندی بیان کرده : اگر پسری از دختری در روستا خوشش بیاید مادرش را محرمانه به خانه دختر می فرستد و چنانچه نظر خانواده دختر مساعد باشد مراسم «نشان کُردن» را انجام می دهند. در این مراسم خانواده پسر برای دختر انگشتر می برند. بعد از این مراسم «بله بُران» است. تا زمانی که شرایط فراهم نشود دختر و پسر نامزد می مانند. در این فاصله اگر عید شود هر ۲ خانواده برای هم عیدانه می برند. آنها سینی های بزرگی به نام مجمعه دارند که در آن کله قند، شیرینی و لباس قرار می دهند و روی آن را با یک توری می پوشانند و هدایا را ۲ خانواده از این طریق به هم تقدیم می کنند.

وی به مراسم «هَرزان وَرزان» اشاره و اظهار کرده بود: در این مراسم مهمانان بدون دعوت می آیند و هر کس چیزی به عروس و داماد اهدا می کند. در «حنابندان» هم مهمانان به صرف شام دعوت می شوند و با ساز و دهل جشن می گیرند. ظهر روز عروسی هم مراسم «پول انگنان» انجام می شود که در این مراسم همه اهالی برای کمک به عروس و داماد وجبران هزینه‌های عروسی آنها متناسب با توانی که دارند کمک می‌کنند. هنگامی هم که می‌خواهند عروس را به خانه بخت ببرند با ساز و دهل با حضور بزرگان روستا گرد هم جمع می‌شوند و با اهدای پول، مقداری گندم یا برنج و با پیشکش گوسفند، عروس و داماد را برای شروع زندگی کمک می‌کنند. هنگامی که افراد هدیه خود را پیشکش عروس و داماد می‌کنند؛ سایرین نیز با گفتن جمله «خانه‌ات آبادان» از او تشکر و قدردانی می‌کنند.

وی گفته بود: غروب روز عروسی هم عروس سوار بر اسب با ساقدوش هایش و داماد هم سوار بر اسب با ساقدوش هایش به سمت هم حرکت می کنند؛ زمانی که به هم می رسند مراسم «سیب الکدان» انجام می شود به این صورت که داماد ۳ سیب را به سمت عروس پرت می کند. در نهایت هم مراسم «کندازر» انجام می شود؛ به این معنی که زمانی که عروس وارد خانه داماد می شود پدر داماد به عروس هدیه می‌دهد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات دوحه آیت الله ناصری شینزو آبه مصطفی تاجزاده اسکوچیچ گوینده رادیو رادیو البرز مذاکرات دوحه آیت الله ناصری شینزو آبه مصطفی تاجزاده اسکوچیچ انجام می شود عروس و داماد رادیو البرز برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۰۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله‌ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

به گزارش شفقنا، مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته‌ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می‌کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می‌دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت‌های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می‌کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می‌شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه‌ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته‌های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل‌هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله‌ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می‌کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی‌رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش‌های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش‌های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای آینده حوزه ایجاد نمی‌کند. نمی‌خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می‌کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می‌آورد.

گفتنی است در پایان این مراسم، از حضرات آیات و حجج اسلام اقایان نجفی یزدی به عنوان استاد منتخب خارج تخصصی، قائنی استاد منتخب خارج عمومی، نظری منفرد استاد منتخب تفسیر، شورگشتی و میری اساتید منتخب سطوح عالی، حسینی بادکوبه‌ای استاد منتخب تمهید خارج، محمد دشتی استاد منتخب تاریخ و سیدلطف الله جلالی استاد منتخب کلام تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • عیسی قلی‌پور درگذشت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • میزبانی مهرگان از رقابت‌های آفرود آزاد 
  • حجت الاسلام استاد علوی تهرانی در مسجد امیر به سخنرانی می پردازد
  • هنرمند پرآوزاه موسیقی خراسان شمالی درگذشت
  • اسم رمز ترور؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون